Távoktatáshoz használható programok, weboldalak:

Távoktatás Genially
Leírás
Egy olyan webes platform, amely lehetővé teszi interaktív prezentációk és infografikák létrehozását, személyre szabott tartalommal. A szolgáltatás gyors regisztráció után lehetővé teszi interaktív tartalmak létrehozását a sok különféle típusú projekt galériájából vagy egy üres oldalból kiindulva.
Távoktatás Feladatlap készítő
Olyan feladatlapkészítő alkalmazást fejlesztettünk, amely megkönnyíti és gyorsabbá teszi az oktatók munkáját. A feladatlapok percek alatt összeállíthatók és megoszthatók. Kezelése gyors és egyszerű.
Távoktatás Padlet
Leírás
A Padlet segítségével egy online faliújságot tudunk létrehozni.
Távoktatás Quizizz
Leírás
Játékosságon alapuló feleletválasztós tesztkészítő program. Böngészhetünk a mások által készített tesztek közül, vagy percek alatt készíthetünk egyet mi magunk is.
Távoktatás Szókártyák készítése
Leírás
Az oldal előnye, hogy a szókártyákat addig gyakoroltatja –kihagyva a már sikeresen megtanultakat, amíg a problémásabbak is rögzülnek.
Távoktatás Videó konferencia
Leírás
A Zoom egy olyan online eszköz, melynek segítségével sokan (akár több 100 -an is) “találkozni” tudunk helytől függetlenül. Működik böngészőből és letölthető számítógépre, telefonra, táblagépre is. A Zoom egy csoportbeszélgetés vagy egy kisebb konferencia élményét képes nyújtani úgy, hogy közben otthon, vagy akár egy kávézóban ülünk.
Távoktatás Google Tanterem
Videó
A tanárok gyorsan elkészíthetik és rendszerezhetik a feladatokat, hatékonyan adhatnak visszajelzéseket, és egyszerűen kommunikálhatnak osztályaikkal.
Távoktatás Hashtag-school
Magyar nyelvű. Március 17-e körül fog felállni, és a tervek szerint képes lesz a pedagógiai folyamatok hatékony támogatásásra. Az sos.hashtag.school oldalon minden tanár 2 perc alatt elindíthatja saját digitális tanulási terét, és elkezdheti a távoktatást.
Távoktatás Wordwall
Leírás
A saját tanítási források létrehozásának egyszerű módja. Készítsen egyéni tevékenységeket! Kvízek, párosítók, szójátékok és még sok más
Távoktatás Wakelet
Leírás
Egy ingyenes felület, amely tartalmak létrehozását és rendszerezését teszi lehetővé mentés és megosztás céljából. Videókat, cikkeket, képeket, tweeteket, linkeket menthetsz rá, vagy akár saját szöveget is hozzáadhatsz.
Távoktatás Microsoft űrlapok
Leírás
A Microsoft Forms segítségével létrehozhatsz például felmérést, szavazást vagy tesztet. Időzíthető a feladat kiosztása-beadása. Formális és szummatív értékelésre egyaránt alkalmas.
Távoktatás Office 365