Interaktív gyakorlófeladatok az óra tanulásához
Hány óra van?

Sejtelmes hangulatban ki kell találni, hogy hány óra van, és a megfelelő időpontokra kell kattintani. Csak ügyesen, mert több jó időpont is létezhet! 15 lapból áll a feladat.
Mennyi az idő?

Párosítsd az órákat a hozzájuk tartozó kifejezésekkel!
Mennyi az idő?

A digitális óra lapjait húzd a megfelelő analóg óra tetejéhez!
Hány óra van? 1.
Ebben a feladatban két órát látsz. Az a feladatot, hogy leolvasd az analóg vagy mechanikus óráról az időpontot, és azt a kis, fekete, fel-le nyilakkal beállítsd a digitális, vagy más néven kvarcórán! Figyelj oda, hogy az analóg óra beosztása 12 órás! A leolvasott időpontot beállíthatod dél előtti vagy dél utáni időpontként.
Hány óra van? 2.
Ebben a feladatban két órát látsz. Az a feladatot, hogy leolvasd a digitális vagy más néven kvarcóráról az időpontot, és azt beállítsd az analóg vagy mechanikus órán! A mutatókat a piros pöttynél foghatod meg. Figyelj oda, hogy az analóg óra beosztása 12 órás! Ne felejtsd el: a kismutató is mozog két egész óra között!
Hány óra van? 3.
Ez alkalommal csak az éjfél és dél közötti időtartammal foglalkozunk. Állítsd be a szövegben megadott időpontokat a rajzlapon látható két órán! Az analóg óra mutatóit a piros pöttynél fogva mozgathatod, a digitális óra számain a fekete fel-le nyilakkal haladhatsz. Figyelj oda, hogy az analóg óra beosztása 12 órás! Ne felejtsd el: a kismutató is mozog két egész óra között! A digitális óránál ügyelj a 12 / 24 órás időformátumra!
Hány óra van? 4.
Ebben a feladatban a digitális órán megadott időpontot kell a rajzlapon látható mechanikus órán beállítanod! A mutatókat a piros pöttynél tudod megfogni. Az analóg óra képét azonban egy tükörben látod! Figyelj oda, hogy az analóg óra beosztása 12 órás! Ne felejtsd el: a kismutató is mozog két egész óra között!
Ismerkedés az órával
Ez egy videó lesz, amelyben megismerkedhetsz az órával.